Нідерландець побив світовий рекорд, пройшовши босоніж майже 3,5 тисячі кілометрів

Нідерландський ветеран війни Антон Ноотенбоом встановив новий світовий рекорд, пройшовши босоніж 3 450 км за 175 днів.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NL Times.

“Нідерландець встановив світовий рекорд, пройшовши босоніж 3 450 км. 37-річний нідерландський ветеран війни Антон Ноотенбоом пройшов 3 450 кілометрів босоніж за 175 днів, побивши світовий рекорд”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що рекорд було встановлено в американському Сент-Луїсі (штат Міссурі) о 15:00 за місцевим часом 11 серпня.

До цього рекорд найдовшої подорожі босоніж належав поляку Павлу Дуракевичу (3409,75 км у Франції та Іспанії).

37-річний Ноотенбоом, також відомий як босий голландець, планує пройти ще 1700 км до Нью-Йорка. Він розраховує досягти площі Таймс-сквер 2 листопада.

Скільки нідерландець відпочиває, не уточнюється.

Його подорож розпочалася 17 лютого на пляжі Санта-Моніки у Каліфорнії. Головна мета полягає в тому, щоб пройти пішки з Лос-Анджелеса до Нью-Йорка.

Представники Ноотенбоома відзначають, що він “повністю виснажений”. Він особливо “страждає від гарячих, розпечених доріг”. Зараз температура повітря маршрутом мандрівника досягає вдень 35 градусів.

Читайте також: Непальський альпініст піднявся на Еверест у рекордний 29-й раз

Ноотенбоом долає всі ці кілометри босоніж, щоб привернути увагу до психічного здоров'я чоловіків. Він уже зібрав понад €18 тис. добровільних пожертвувань. Ці гроші підуть різним організаціям, які займаються психічним здоров'ям чоловіків.

Як повідомляв Укрінформ, у Новояворівську на Львівщині проєкт "Дитячі долоньки - за мир!" обʼєднав дітей з 25 країн - вони залишили понад вісім тисяч відбитків на банерах та встановили світовий рекорд.

Фото: Anton Nootenboom / Facebook