«Отримують інформацію із фейкових новин»: у МЗС Молдови відповіли на закиди Росії щодо F-16

Міністерство закордонних справ РФ у вівторок викликало тимчасового повіреного у справах посольства Молдови у Москві через неправдиву інформацію щодо намірів Молдови розмістити на своїй території винищувачі F-16 для України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker із посиланням на МЗС Молдови.

Російське МЗС викликало молдовського дипломата, щоб поговорити про «повідомлення преси щодо намірів Молдови розмістити у себе літаки F-16 для України». В МЗС Молдови спростували цю інформацію, заявивши, що російське відомство отримує інформацію із фейкових новин в інтернеті.

«Молдова не приймає і не буде приймати у себе зброю і військову техніку, у тому числі літаки, призначені для України», – наголосили в молдовському відомстві.

Там зауважили, що єдиною країною, яка незаконно розміщує війська та боєприпаси на території Молдови без згоди влади, є Росія.

Читайте також: Литва висловила Росії протест через облите червоною фарбою посольство в Москві

Зовнішньополітичне відомство Молдови також висловило жаль через поширення дезінформації щодо F-16 та закликало МЗС Росії «не розповсюджувати неправдиві відомості про нашу країну».

Як повідомляв Укрінформ, 4 серпня під час урочистостей до Дня Повітряних сил ЗСУ Президент Володимир Зеленський презентував винищувачі F-16 в українському небі, наголосивши на початку нового етапу в розвитку ПС.

Фото: NewsMaker