У Литві викрили схему контрабанди товарів до Росії майже на €2 мільйони

У Литві викрили масштабну схему порушення міжнародних санкцій та контрабанди товарів до Росії на майже 2 мільйони євро.

Про це у вівторок повідомила Служба розслідування фінансових злочинів при МВС Литви, передає Укрінформ із посиланням на LRT.

Зазначається, що в межах справи сім осіб та чотири компанії підозрюються у порушенні чинних міжнародних санкцій і контрабанді товарів до Росії.

За словами генерального прокурора Литви Ніди Грунскене, загалом прокуратура відкрила понад 50 розслідувань щодо підозрюваних порушень міжнародних санкцій проти Росії та Білорусі. Одну справу про контрабанду зброї вже передано до суду, додала вона.

«Якщо я не помиляюся, наразі ведеться понад 50 досудових розслідувань (щодо порушень санкцій – ред.). Я знаю, що у кількох справах є проблеми з винесенням рішень. Процес триває, у нас достатньо досудових розслідувань», - сказала Грунскене журналістам у вівторок.

Читайте також: Німецька Heller Tools продала інструменти пов’язаним із ФСБ компаніям - FT

Минулого тижня митниця Литви повідомила, що оштрафувала литовську компанію-експортера автомобілів на 13,6 млн євро за порушення санкцій. Пізніше місцеві ЗМІ писали, що йдеться про компанію Biovarda, яка базується у Вільнюсі.

Читайте також: У США ув’язнили росіянина за участь у незаконному постачанні електроніки до РФ

Як повідомлялося, загалом країни Євросоюзу на даний момент ухвалили 14 пакетів санкцій проти Росії через її вторгнення в Україну. Також торгові обмеження були запроваджені щодо Білорусі, щоб запобігти ухиленню від санкцій з боку Москви.

Фото з сайту fntt.lrv.lt