Шеппс про заяви Путіна щодо Курської області: РФ окупувала у 100 разів більше території України

Міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс у контексті заяв Володимира Путіна щодо операції ЗСУ у Курській області нагадав, що Росія окупувала значно більшу територію України.

Про це він написав у соцмережі Х, передає Укрінформ. 

«Обурення Путіна щодо зухвалості України захопити близько 1000 кв. км Курської області Росії слід розглядати в контексті незаконної окупації Путіним у 100 разів більшої території України (значно більше 100 000 кв. км). Для припинення цієї війни Росія має залишити демократичну Україну», - написав Шеппс.

Як повідомляв Укрінформ, головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський 12 серпня заявив, що Сили оборони проводять наступальну операцію на території Курської області. Наразі ЗСУ контролюють близько 1000 квадратних кілометрів території РФ.

Читайте також: Путін перекладає на інших відповідальність за події в Курській області - ISW

Речник МЗС України Георгій Тихий заявив на брифінгу, що метою операції у Курській області є не захоплення чужих територій, а збереження життя наших людей і захист території України від ударів РФ. Дії України є легітимними, а ЗСУ не порушують міжнародне гуманітарне право.

Фото: РА