Китай направив до Тайваню 12 бойових кораблів

Міністерство оборони Тайваню впродовж доби зафіксувало 27 бойових літаків та 12 кораблів ВМС Китаю, які проводили патрулювання і маневри навколо острова.

Про це відомство повідомляє в соцмережі Х, передає Укрінформ.

Зазначається, що під час маневрів 19 літаків ВПС Китаю перетнули серединну лінію Тайванської протоки, яка вважається неофіційною лінією розмежування між материком і островом, та увійшли в ідентифікаційну зону ППО Тайваню.

Китайська армія, підкріплюючи претензії Пекіна на встановлення контролю над Тайванем, щодня направляє бойові літаки та кораблі до острова для демонстрації сили і тиску на його жителів.

До таких маневрів, як правило, залучається не більше десяти літаків та близько п’яти-шести бойових кораблів. Більшу кількість літаків і кораблів армія Китаю надсилає до Тайваню лише в окремих випадках.

Цього разу збільшення кількості кораблів може бути пов’язане з перебуванням на Тайвані делегації Палати представників Конгресу США від Демократичної партії у складі чотирьох жінок-парламентаріїв, які прибули, аби продемонструвати підтримку Сполученими Штатами Тайваню.

Читайте також: Пекін заявив, що постачання зброї Тайваню не зупинить «возз’єднання» Китаю

Як повідомляв Укрінформ, Китай у вівторок вранці направив до Тайваню 22 бойових літаки, серед яких новітні багатоцільові ударні винищувачі J-16 та літак дальнього радіолокаційного виявлення і управління KJ-500.