США ввели санкції проти торгових мереж хуситів та «Хезболли»

У четвер, 15 серпня, Сполучені Штати запровадили нові санкції проти торгових мереж, які доставляють товари терористичним угрупованням хуситів і «Хезболли».

Про це йдеться на сайті Міністерства фінансів США (OFAC), передає Укрінформ.

У заяві йдеться, що під санкціями опинилися компанії, фізичні особи і судна, які є причетними до поставок іранських товарів, у тому числі нафти і скрапленого газу до Ємену і Об'єднаних Арабських Еміратів від імені мережі підтримуваного Іраном фінансового чиновника-хусита Саїда аль-Джамаля з Корпусу вартових Ісламської революції – «Сил Кудс».

За даними американського Мінфіну, доходи від мережі Саїда аль-Джамаля допомагають фінансувати напади хуситів на судна в Червоному морі і цивільну інфраструктуру.

OFAC також включив у санкційний список гонконгську компанію Kai Heng Long Global Energy Limited за її роль у постачанні іранського скрапленого газу на десятки мільйонів доларів для ліванської «Хезболли», а також заблокував чотири судна, якими володіє і управляє ця компанія, як майно, що підлягає блокуванню.

Міністерство фінансів заявило, що підконтрольне «Хезболлі» угруповання «Талакі» використовувало два з цих танкерів для перевезення зрідженого газу на десятки мільйонів доларів з Ірану до Китаю.

Читайте також: Канадський суд відмовився знімати санкції із російського мільярдера

«Сьогоднішня акція підкреслює нашу незмінну відданість перекриттю основного джерела фінансування Іраном своїх регіональних терористичних поплічників, таких як ліванська «Хезболла» і хусити», - заявив в.о. заступника міністра фінансів США з питань боротьби з тероризмом і фінансової розвідки Бредлі Сміт.

Заходи, запроваджені в четвер, заморожують будь-які американські активи тих, проти кого спрямовані санкції, і, як правило, забороняють американцям мати з ними справу. Фінансові установи та інші особи, які беруть участь у певних операціях з ними, також ризикують потрапити під санкції.

Як повідомляв Укрінформ, США ухвалили рішення скасувати заборону на продаж наступального озброєння Саудівській Аравії, запроваджену три роки тому.