У Таїланді засуджений за корупцію експрем'єр потрапив під королівську амністію

Колишній прем'єр-міністр Таїланду Таксін Чинават, засуджений за корупцію, потрапив під королівську амністію з нагоди дня народження короля Маха Вачиралонгкорна.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

Наразі Таксін перебуває на умовно-достроковому звільненні після того, як майже рік тому його вирок був скорочений з восьми до одного року. Він був звільнений умовно-достроково на початку цього року і мав вийти на волю 31 серпня.

Король Таїланду Маха Вачиралонгкорн амністував ув'язнених, затриманих і умовно-достроково звільнених, щоб «надати їм можливість зробити свій внесок у життя суспільства», йдеться в заяві тайської Royal Gazette. За даними тайського видання Matichon, Таксін є одним з близько 7 500 умовно-достроково звільнених осіб, які вийдуть на свободу.

Читайте також: У Таїланді донька експрем'єра очолила уряд

Як зазначає Reuters, адвокат Таксіна Віньят Чартмонтрі заявив, що умовно-дострокове звільнення його підзахисного закінчиться в неділю.

Як повідомляв Укрінформ, 16 серпня парламент Таїланду обрав дочку Таксіна Чинавати Петонгтарн Чинавату прем'єр-міністром країни. Її батько втратив посаду в результаті державного перевороту в 2006 році, але залишається дуже впливовою людиною в країні.

14 серпня Конституційний суд Таїланду відсторонив прем'єр-міністра Сретту Тавісіна від посади через корупційний скандал.