В Індії лікарі оголосили добовий страйк через зґвалтування і вбивство колеги

Медики в Індії у суботу оголосили 24-годинний страйк у зв'язку зі зґвалтуванням і вбивством лікарки-практикантки у Колкаті, столиці штату Західна Бенгалія.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

По всій країні лікарні відмовляли пацієнтам у прийомі, виняток робили лише в екстрених випадках.

Очікувалося, що до страйку приєднаються більше мільйона лікарів, і надання медичних послуг у найбільш густонаселеній країні світу буде паралізоване. У лікарнях повідомили, що викладачі медичних коледжів надавали допомогу пацієнтам в екстрених випадках.

Після зустрічі із представниками медичних асоціацій уряд Індії виступив із заявою, в якій закликав лікарів повернутися до виконання своїх обов’язків. Уряд також анонсував створення комітету, який запропонує заходи для поліпшення захисту медичних працівників.

Індійська медична асоціація своєю чергою зазначила, що вивчає цю пропозицію, однак не скасовує страйку, який має завершитися о 6 ранку у неділю.

Читайте також: В Албанії протестувальники закидали будівлю уряду «коктейлями Молотова»

Головний міністр штату Західна Бенгалія Мамата Бенерджі підтримала протести. Її уряд оголосив про запровадження заходів для захисту жінок під час роботи у нічну зміну. Зокрема, для жінок будуть виділені окремі кімнати відпочинку та безпечні зони з камерами спостереження. Крім цього, уряд штату звернувся до приватних установ із проханням розглянути можливість нічного патрулювання.

Як повідомляв Укрінформ, 16 серпня в Індії у низці міст тисячі людей вийшли на акції протесту у зв'язку зі зґвалтуванням і вбивством лікарки-практикантки державної клініки, вимагаючи правосуддя і покращення безпеки в медичних кампусах та лікарнях.

Тіло 31-річної лікарки було виявлене у семінарській залі державного медичного коледжу і лікарні RG Kar у Колкаті 9 серпня.

Читайте також: Профспілка Samsung Electronics розпочала новий страйк

Розтин підтвердив факт сексуального насильства, а у зв'язку зі злочином був затриманий поліцейський-доброволець. Сім'я жертви стверджувала, що це був випадок групового зґвалтування, і до нього причетні інші особи.

Фото: gettyimages