Блінкен прибув до Ізраїлю для переговорів про припинення вогню в Газі

Державний секретар США Ентоні Блінкен у неділю прибув до Тель-Авіва в межах близькосхідного турне, спрямованого на посилення дипломатичного тиску з метою досягнення угоди про припинення вогню в Газі.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

В ході своєї поїздки до регіону Блінкен зустрінеться в понеділок, 19 серпня, з вищим керівництвом Ізраїлю, зокрема з прем'єр-міністром Біньяміном Нетаньягу, повідомив високопоставлений чиновник Державного департаменту США.

The Times of Israel зазначає, що зустріч Блінкена та Нетаньягу очікується завтра об 11 ранку. Також заплановані зустрічі з міністром оборони Йоавом Галантом, главою МЗС Ісраелем Кацом і президентом Ізраїлю Іцхаком Герцогом.

Як зазначається, після Ізраїлю Блінкен поїде до Єгипту.

Переговори щодо укладення угоди про перемир'я і повернення заручників, які утримуються в Газі, зараз перебувають в «переломній точці», заявив журналістам високопоставлений представник адміністрації Байдена по дорозі до Тель-Авіва. За його словами, Блінкен збирається підкреслити всім сторонам важливість виведення цієї угоди на фінішну пряму.

«Ми вважаємо, що це критичний момент», - сказав чиновник.

Читайте також: Перемовини про мир у Газі призупинили до наступного тижня

Країни-посередники - Катар, Сполучені Штати і Єгипет - за кілька місяців ведення переговорів досі не змогли досягти угоди, пише Reuters.

Як повідомляв Укрінформ, офіційні особи США впевнені, що угода між Ізраїлем і ХАМАСом про припинення вогню може бути укладена наступного тижня, попри те, що палестинські бойовики, очевидно, відхилять попередню представлену пропозицію.

Ілюстративне фото: EPA