Ексвіцепрезидента Китайської асоціації футболу засудили до 11 років ув’язнення за хабарництво

Колишнього віцепрезидента Китайської асоціації футболу Лі Юї засуджено до 11 років ув’язнення за звинуваченням у хабарництві.

Про це повідомляє China Daily, передає Укрінформ.

Ексфункціонера також оштрафували на 1 мільйон юанів (близько $140 тисяч), а всі незаконно отримані ним кошти будуть стягнені та передані до державної скарбниці.

Подробиці справи не наводяться, проте вирок Лі став черговим у розслідуванні про ймовірну причетність до корупційних дій понад десяти високопоставлених футбольних чиновників, які тривають уже другий рік.

У березні колишнього голову Китайської асоціації футболу засудили на довічне за отримання хабарів на суму понад $10 мільйонів у межах одного з найгучніших антикорупційних розслідувань у китайському спорті за останні роки.

Читайте також: У США нападнику на письменника Салмана Рушді висунули додаткові звинувачення

Боротьба з корупцією у китайському футболі триває давно. Саме корупцію місцеві вболівальники звинувачують у незмінній неефективності національної збірної.

Як повідомляв Укрінформ, у середу Конституційний суд Таїланду відсторонив прем’єр-міністра Сретту Тавісіна від посади за «порушення етичних норм». Він призначив членом уряду посадовця, який раніше був ув’язнений за спробу підкупу судді.

Фото: CCTV