Трамп провів перший після замаху мітинг просто неба за куленепробивним склом

Кандидат у президенти США від республіканців Дональд Трамп провів перший після замаху на нього минулого місяця в Пенсильванії мітинг за куленепробивним склом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

Трамп виступив просто неба у місті Ашборо в американському штаті Північна Кароліна.

Зазначається, що політичне зібрання Трампа в Північній Кароліні стало частиною «противаги» національному з’їзду Демократичної партії в Чикаго цього тижня, на якому остаточно буде затверджена кандидатура у президенти від демократів Камали Гарріс.

Сам мітинг розпочався коротким – тривав менш як хвилину - виступом на сцені кандидата у віцепрезиденти США від республіканців Джей Ді Венса.

Далі Трамп запросив на сцену кількох місцевих шерифів, а також кандидата в губернатори Північної Кароліни від Республіканської партії Марка Робінсона.

Потім він розпочав промову, зосередившись на національній безпеці, виклав серію відомих тез руху MAGA (протрампівський рух Make America Great Again, – ред.) щодо НАТО, Афганістану, Росії та продовжив словесні атаки на Гарріс, назвавши її «товаришем Камалою» з натяком на те, що вона ультралівий кандидат у президенти.

Читайте також: Трамп хоче взяти Маска радником в разі перемоги на виборах - мільярдер готовий служити

Як повідомляв Укрінформ, 13 липня в Пенсільванії під час мітингу на Трампа було вчинено замах, внаслідок якого загинула одна особа, експрезидент дістав незначне поранення правого вуха. Стрільця ліквідував снайпер Секретної служби.

Фото: Tom Williams/CQ Roll Call