Британська розвідка звернула увагу на українофобські заклики Рогозіна

Росія, попри заклики до нібито мирних переговорів, все одно прагне знищити суверенітет України.

Як передає Укрінформ, про це у соцмережі Х повідомляє Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки.

Аналітики наводять приклад повідомлення в Telegram від так званого російського сенатора від тимчасово окупованої частини Запорізької області та колишнього віцепрем'єр-міністра Дмитра Рогозіна, який похвалився спаленням українських книжок і закликав «випалювати все українське під корінь». Він також заявив, що «будь-яке перемир'я - це вірна смерть для наших дітей».

«Ці коментарі є ще одними в довгій низці українофобських висловлювань російських високопосадовців, які загрожують українській ідентичності та культурі», - йдеться в повідомленні розвідки.

У відомстві зауважили, що, ймовірно, в російській державі є чимало осіб, які націлені на максималістські цілі у війні, включно зі знищенням української культури, ідентичності та державності.

«І це попри нібито готовність Росії до переговорів, про що 1 липня 2024 року повторив речник президента Дмитро Пєсков. У 2017 році Путін заявив, що небагато країн мають суверенітет», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Путін не зацікавлений у чесних переговорах на будь-яких умовах, окрім російських - ISW

Як повідомляв Укрінформ, речник Міністерства закордонних справ Німеччини Себастьян Фішер заявив, що Росія не хоче жодних мирних переговорів.

А російський лідер Володимир Путін виключає можливість проведення мирних переговорів через операцію ЗСУ в Курській області.