Тайвань провів чергові військові навчання для стримування Китаю

У понеділок Тайвань почав дводенні навчання з використанням протидесантних ракет у рамках зміцнення мобільності та ефективності своїх збройних сил в спробі стримати напад з боку Китаю.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ.

Війська стріляли ракетами з оптичним відстеженням і дротовим наведенням, відомими як ракети TOW 2A, встановленими на військових автомобілях M1167 Humvees, по плаваючих цілях біля пляжу в окрузі Пінгтунг. Територія на південному краю Тайваню виходить як до Тайванської протоки і Китаю, так і до Тихого океану.

Ці ракети є одними з найефективніших і найпопулярніших протитанкових засобів у світі і ключовим компонентом того, що деякі експерти називають найкращою стратегією Тайваню для протистояння потенційному китайському вторгненню.

Тайвань купив у США 1700 одиниць новітньої системи TOW 2B, останні з яких мають бути доставлені до кінця року. За інформацією міністерства оборони, під час дводенних випробувань буде також перевірено сумісність більш досконалої системи TOW 2B з TOW 2A і її здатність виявляти цілі вночі.

Прихильники такого озброєння стверджують, що ці більш мобільні системи мають найкращі шанси проти набагато більших китайських сил. Китай має найбільшу в світі постійну армію, але більша частина Тайваню складається з крутих гір, боліт і густо забудованих міських районів, які становлять значні перешкоди таких звичайних сил.

Читайте також: Тайвань планує уже цього року почати отримувати від США системи HIMARS

Китай майже щодня надсилає військові літаки і військові кораблі до Тайваню. У відповідь Тайвань продовжив термін національної військової служби до одного року, будує власні підводні човни та імпортує нове сучасне обладнання зі США.

Як повідомляв Укрінформ, Китай посилює військовий тиск на Тайвань і два дні поспіль направляв до острова 38 бойових літаків та 12 кораблів ВМС своєї Народно-визвольної армії (НВАК), які здійснювали маневри навколо Тайваню.

Фото: UDN/hojiyi