У Бразилії суд погрожує заборонити соцмережу Х

У середу Верховний суд Бразилії дав Ілону Маску 24 години, щоб призначити законного представника соцмережі Х в країні. В іншому випадку платформа буде змушена припинити діяльність.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The New York Times.

Суд опублікував відповідну постанову ввечері у середу, припускаючи, що у Маска є час до 20:00 за місцевим часом у четвер, щоб виконати висунуту умову.

NYT зазначає, що якщо Маск відмовиться назвати законного представника соцмережі у Бразилії, платформа Х втратить один із найбільших своїх ринків за межами США.

Раніше Маск був втягнутий у багатомісячну ворожнечу із суддею Верховного суду Бразилії Александре де Мораєсом, якого американський мільярдер звинуватив у цензурі консервативних голосів в Інтернеті. Мораєс наказав призупинити дію понад 100 облікових записів у соцмережі Х, стверджуючи, що це було зроблено в рамках боротьби з дезінформацією, ненавистю і нападами на демократію.

Читайте також: Соцмережа Х виходить із Бразилії через цензуру і погрози співробітникам

Більшість видалених аккакунтів належали прихильникам колишнього президента Бразилії Жаїра Болсонару, якого Маск відкрито підтримав і з яким він працював з ним над входженням супутникового системи зв'язку Starlink до Бразилії.

Як повідомлялося, 17 серпня компанія X мільярдера Ілона Маска оголосила про згортання своєї діяльності у Бразилії у зв’язку з цензурою та погрозами арештом співробітникам з боку влади.

У соцмережі Х заявили, що минулої ночі суддя Верховного суду Бразилії Александре де Мораєс погрожував представнику компанії в країні арештом у разі, якщо соцмережа не виконає його «цензурні накази».