«Заради безпеки дітей» у Москві шкільні лінійки пройдуть у приміщеннях - ЗМІ

У Москві шкільні лінійки з нагоди початку навчального року пройдуть у приміщеннях і без участі батьків.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє «Настоящее время» з посиланням на російські медіа.

Навчальний рік у Росії розпочнеться у понеділок, 2 вересня. При цьому директорка школи в Некрасівці на південному сході Москви Майя Булаєва повідомила, що цього року формат "буде дещо нетрадиційним". «Усі лінійки, у тому числі найголовніша лінійка для перших і 11-х класів, пройдуть у приміщеннях. Це, я гадаю, буде зроблено абсолютно у всіх школах нашого міста», - сказала Булаєва.

Двоє вчителів підтвердили, що таке рішення ухвалено з метою забезпечення безпеки дітей.

За даними Baza, у деяких московських школах та в низці російських регіонів лінійки скасували, діти одразу підуть на перший урок - пропагандистські "Розмови про важливе". Опозиційне видання Sota пише, що урок буде присвячений позитивному погляду на майбутнє Росії, дітям різного віку показуватимуть звернення Володимира Путіна.

Читайте також: Перевиховання дітей, розкрадання музеїв та спалення книг: що РФ робить з культурою України в окупації

Видання додає, що в Ростовській і Брянській областях РФ лінійки також пройдуть у приміщеннях. У прикордонних з Україною російських районах навчання у школах відбуватиметься у змішаному форматі – очно та дистанційно.

Як повідомлялося, регіони Росії на кордоні з Україною зазнають регулярних обстрілів. У Курській та Бєлгородській областях влада евакуювала жителів прикордонних районів. У Курській області під контролем української армії, як стверджує головком ЗСУ Олександр Сирський, перебувають 100 населених пунктів.

Фото: Сергей Бровко / Коммерсант