Учасниця Олімпіади від Уганди потрапила до лікарні після того, як її підпалив колишній

Угандійська спортсменка на довгі дистанції і марафон Ребекка Чептегей перебуває у критичному стані в кенійській лікарні після того, як її облив бензином і підпалив колишній хлопець.

Про це повідомляє BBC, передає Укрінформ.

За даними поліції, 33-річна спортсменка, яка брала участь у нещодавній Олімпіаді в Парижі, отримала опіки понад 75% тіла.

На жінку напали в неділю в її будинку в невеликому містечку Ендебесс на заході Кенії, після чого сусіди викликали швидку.

«Було чути, як пара сварилася біля будинку. Під час сварки бачили, як хлопець облив жінку рідиною, а потім підпалив її», - повідомили в поліції.

Як повідомив журналістам начальник місцевої поліції, ймовірний нападник також отримав серйозні опіки. Жінка і її нападник перебувають у лікарні.

Чептегей купила ділянку землі в графстві Транс-Нзоя і побудувала будинок, щоб бути ближче до спортивних тренувальних центрів Кенії. У рапорті, поданому поліцією, йдеться про те, що між спортсменко і її хлопцем виникла суперечка за цю ділянку землі. Поліція повідомляє, що наразі ведеться розслідування.

Чептегей фінішувала 44-ю в марафоні на нещодавній Олімпіаді в Парижі.

Читайте також: Житель Білої Церкви кинув гранату в дружину та сина, жінка загинула

Вона також виграла золото на Чемпіонаті світу з гірського та трейлового бігу в Чіангмаї, Таїланд, у 2022 році.

Як повідомляв Укрінформ, під час Олімпійських ігор, які нещодавно відбулися у столиці Франції, в українського борця Жана Беленюка вкрали годинник.

Фото: Uganda Athletics Federation/X