Держдеп прокоментував нові санкції проти російських пропагандистів

Держдеп оголосив про введення додаткових обмежень проти росіян, причетних до втручання у вибори в США, та про внесення кількох російських «медіа» до списку іноземних місій, які займаються зловмисною діяльністю на американській території, задля захисту демократичних інституцій.

Про це заявив у середу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Держдепартамент сьогодні вживає три конкретних кроки для захисту цілісності наших демократичних інституцій»,- зауважив представник зовнішньополітичного відомства.

По-перше, за його словами, Держдеп оголошує про запровадження нової політики щодо візових обмежень для певних осіб. Це стосується тих, хто «діє від імені підтримуваних Кремлем «медіа-організацій», використовує ці організації для прикриття таємної діяльності та є відповідальним або співучасником зловмисних зусиль, що відповідають законодавству США». При цьому, Міллер зазначив, що уряд США не розкриватиме наперед списку росіян, які потрапили під обмеження.

Читайте також: США ввели санкції проти Росії через втручання у вибори

По-друге, Держдепартамент офіційно визначив медіагрупу «Россия Сегодня» та її дочірні компанії РИА-Новости, ТВ-Новости, Ruptly та Sputnik іноземними місіями, які де-факто контролюються урядом РФ. Відповідно до американського законодавства, ці організації та особи, які там працюють, повинні повідомляти Держдепартамент про весь свій персонал у Сполучених Штатах, а також розкривати дані про всю нерухомість, якою вони володіють.

По-третє, Держдепартамент оголосив про винагороду за інформацію про потенційні спроби іноземних держав втручатися у вибори в США.

«Ці кроки є доповненням до дій правоохоронних органів, про які сьогодні оголосило Міністерство юстиції, а також до нових санкцій, накладених Міністерством фінансів США»,- підкреслив Міллер.

Як повідомляв Укрінформ, уряд США у середу оголосив про введення санкцій проти десяти осіб і двох організацій в межах скоординованої відповіді уряду на спроби Москви, пов’язані зі зловмисним впливом на президентські вибори 2024 року в Сполучених Штатах.