У спецслужбі Австрії не коментують можливий обхід санкцій проти РФ вітчизняним авіавиробником

Ексклюзив

Управління держбезпеки та розвідки (DSN), до сфери відповідальності якого входить нагляд за дотриманням санкцій ЄС, відмовилося коментувати випадок з можливим обходом санкцій австрійським авіавиробником Diamond Aircraft Industries та постачанням продукції в Росію.

У відповідь на інформаційний запит Укрінформу в МВС Австрії, куди структурно входить DSN, послалися на те, що спецслужба не коментує розслідування, які тривають.

"З боку DSN ми не можемо надати жодної додаткової інформації щодо поточних розслідувань", - відповів речник МВС Патрік Майєргофер на надісланий до DSN запит з проханням прокоментувати опубліковану у ЗМІ інформацію про можливий обхід санкцій ЄС проти РФ двома австрійськими компаніями, які належать китайським холдингам.

Також залишилося без відповіді і прохання повідомити, чи відомі DSN інші випадки порушення санкцій Євросоюзу проти Росії австрійськими фізичними та юридичними особами.

Читайте також: Два підсанкційні російські олігархи стали співвласниками найбільшої нафтової компанії Британії

Як повідомляв Укрінформ, 4 вересня австрійська газета Kronen Zeitung опублікувала матеріал про те, що австрійська компанія Diamond Aircraft могла постачати у РФ через Китай запчастини та двигуни до своїх літаків в обхід санкцій ЄС. Зазначалося, що принаймні один з кінцевих споживачів, Уральський завод цивільної авіації (УЗГА), бере участь у виробництві смертоносних безпілотників, що використовуються російською армією у війні проти України. З посиланням на українські джерела газета повідомила, що літаки Diamond Aircraft також використовуються для підготовки пілотів винищувачів.

Поруч з цим у матеріалі Kronen Zeitung йшлося також про те, що австрійська компанія FACC могла постачати Росії свою пластикову продукцію під час вторгнення в Україну.

В обох компаніях спростовують обхід санкцій.