У В'єтнамі тайфун пошкодив промислові центри, які постачають комплектуючі для Apple і VinFast

Фото

У В'єтнамі почав вщухати тайфун «Ягі», який викликав численні повені та зсуви, завдав руйнування двом великим промисловим центрам.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ.

Як зазначається, в понеділок провінції Хайфон і Куангнінь все ще залишаються знеструмленими. Вони є промисловими центрами, де розташовано багато заводів, зокрема виробник електромобілів VinFast і постачальники Apple - Pegatrong і USI.

Влада все ще оцінює збитки, завдані промисловим об'єктам, але за попередніми оцінками, тайфун пошкодив близько 100 підприємств, що призвело до збитків на мільйони доларів, повідомляють місцеві ЗМІ.

Десятки підприємств у провінції Хайфон не відновили виробництво до понеділка через значні пошкодження. ЗМІ повідомляють, що дахи кількох заводів були зірвані, а вода просочилася всередину виробничих приміщень, пошкодивши готову продукцію і дороге обладнання. Деякі компанії заявили, що для відновлення виробництва знадобиться щонайменше місяць.

Прем'єр-міністр В'єтнаму Фам Мінь Чінь відвідав Хайфон у неділю і схвалив пакет допомоги у розмірі 4,62 млн доларів для відновлення портового міста.

Загалом, за даними державних ЗМІ, через повені і зсуви, викликані тайфуном, загинули щонайменше 59 людей і 299 постраждали. Рівень води в кількох річках на півночі В'єтнаму піднявся до небезпечно високого.

Так, у гірській провінції Као Банг був знесений зсувом і затоплений автобус з 20 пасажирами. Рятувальники прибули на порятунок, але зсуви перекрили їм шлях.

У провінції Фу обвалився сталевий міст через переповнену водою Червону річку. Повідомляється, що 10 легкових і вантажних автомобілів, а також два мотоцикли впали в річку. Троє людей були врятовані, але 13 інших зникли безвісти.

Читайте також: На Філіппінах унаслідок потужного тропічного шторму загинули щонайменше 13 людей

Як повідомляв Укрінформ, тайфун «Ягі» став найсильнішим тайфуном, який обрушився на В'єтнам за останні десятиліття. Він досяг суші в суботу зі швидкістю вітру до 149 км/год.

Фото: Bui Van Lanh