Польща хоче негайних консультацій на рівні ЄС через рішення Німеччини про контроль на кордонах

Варшава незадоволена рішенням Берліна про плани відновлення контролю на своїх сухопутних кордонах з сусідніми країнами й ініціює консультації з цього приводу на рівні ЄС.

Про це під час виступу на нараді польських послів у вівторок Варшаві заявив глава польського уряду Дональд Туск, передає кореспондент Укрінформу.

Як зазначив польський премʼєр, у середу очікується рішення Німеччини про запровадження контролю на сухопутних кордонах з усіма сусідами ФРН, зокрема з Польщею,

«Фактично, йдеться про призупинення Шенгену у значних масштабах. Це реакція на помилки німецької політики (у сфері міграції – ред.) багато років тому», - наголосив Туск.

Він підкреслив, що з польської точки зору подібні дії є неприйнятними, оскільки до цих жорстких кроків призвела внутрішньополітична ситуація в Німеччині, а не європейська політика щодо нелегальної міграції.

Туск підкреслив, що сьогодні саме Польща потребує підтримки й допомоги з боку Німеччини й усього ЄС щодо захисту східного кордону Спільноти від нелегальної міграції.

Читайте також: Шольц хоче, щоб більше українських біженців у Німеччині працювали

«У найближчі години ми звернемося до інших країн, які постраждають від рішень Берліна, про негайні консультації щодо дій у цій справі на європейському форумі. Ми сподіваємося, що тиск з боку Польщі, а також й інших країн, призведе до змін у спільній політиці щодо загроз від нелегальної міграції»,- констатував Туск.

Як повідомляв Укрінформ, Німеччина наступного тижня запроваджує контроль на всіх своїх сухопутних кордонах.