ЄС готує санкції проти Ірану за постачання Росії балістичних ракет

Європейський Союз з огляду на інформацію про поставки Іраном до Росії балістичних ракет розпочав підготовку нових обмежувальних заходів проти ІРІ.

Про це заявив речник ЄС Пітер Стано, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Ми отримали надійну інформацію від наших союзників щодо поставок іранських ракет в Росію. Європейський Союз був дуже чітким щодо цього вже під час Європейської ради у березні. Тоді у висновках лідери ЄС наголосили: якщо така інформація буде підтверджена, це матиме прямі наслідки. Це потягне швидкі дії від ЄС у координації з міжнародними партнерами, що передбачатимуть запровадження суттєвих обмежувальних заходів проти Ірану», - заявив Стано.

За його словами, Росія намагається отримати більше зброї від третіх країн для ведення війни проти України. Таким чином, своїми поставками Іран сприяє ескалації у війні.

За його словами, високий представник ЄС під час численних контактів з іранськими колегами застерігав щодо передачі Росії балістичних ракет. и для використання проти України.

Читайте також: ЄС продовжив на пів року санкції проти осіб, причетних до агресії проти України

«Та оскільки, як видається, Іран робить це, буде відповідь, і вона буде швидкою. Європейський Союз і високий представник Боррель вже надали країнам-членам пропозиції щодо цільових заходів, які будуть частиною відповіді ЄС», - заявив речник.

Як повідомляв Укрінформ, США підтвердили інформацію про передачу Іраном Росії балістичних ракет.