В агентстві ООН повідомили про загибель шістьох своїх співробітників через ізраїльський авіаудар

Унаслідок авіауlару Ізраїлю було вбито шістьох працівників агентства ООН у справах палестинських біженців (UNRWA ) у приміщенні школи в секторі Гази.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico з посиланням на UNRWA.

Представники UNRWA заявили, що Ізраїль завдав удару по школі, яка використовувалася в якості притулку для біженців у центральній Газі.

За даними представників міністерства охорони здоров'я Гази, яким керує ХАМАС, внаслідок удару, загинули щонайменше 34 людини. “Серед загиблих був керівник притулку UNRWA та інші члени команди, яка надавала допомогу переміщеним особам”, зазначили в міністерстві.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш назвав цей інцидент "абсолютно неприйнятним".

"Сьогодні ізраїльська авіація знову завдала удару по школі, що стала притулком для близько 12 000 людей. Серед загиблих було шестеро наших колег з UNRWA. Ці драматичні порушення міжнародного гуманітарного права мають припинитися негайно", - заявив він.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) раніше заявила, що її військово-повітряні сили "завдали точного удару" по "центру управління ХАМАС, розташованому всередині табору біженців". Армія оборони Ізраїлю неодноразово звинувачувала бойовики ХАМАС у операціях з цивільної інфраструктури, включаючи школи та лікарні.

Читайте також: Ізраїль і ХАМАС заявили про готовність до припинення вогню в Газі

Як повідомлялося, в січні Ізраїль повідомив про ймовірну причетність 12 співробітників UNRWA до нападів 7 жовтня. 10 з них були негайно звільнені, ще двоє – загинули.

Пізніше ООН отримала від Ізраїлю інформацію про ще сімох осіб, підозрюваних у причетності до терористичної діяльності.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш доручив Управлінню служб внутрішнього нагляду провести відповідне розслідування. Він також призначив незалежну групу експертів для проведення оцінки діяльності UNRWA на предмет забезпечення нейтралітету й реагування на звинувачення в серйозних порушеннях. Група на чолі з колишнім міністром закордонних справ Франції Катрін Колонна опублікувала свій звіт у квітні.

Фото ілюстративне: АА