В Ірландії почали розслідування щодо системи штучного інтелекту Google

Ірландський орган з захисту конфіденційності розпочав розслідування щодо однієї з систем штучного інтелекту Google.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico.

"Ірландський орган з захисту конфіденційності розпочав сьогодні розслідування щодо однієї з систем штучного інтелекту Google, що стало новим кроком у загостренні боротьби європейських регуляторів з технологічними компаніями щодо розробки нових технологій", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Від гучних заяв до практики: реалії регулювання штучного інтелекту

Зазначається, що потенційне порушення основних правил ЄС щодо конфіденційності ‒ Загального регламенту захисту даних (GDPR) ‒ може призвести до штрафу у розмірі кількох мільйонів євро, загалом до 4% від річного світового доходу Google.

Розслідування здійснюватимуть на тлі посилення європейськими регуляторами заходів проти розробки технологічними компаніями систем штучного інтелекту через проблеми з захистом даних.

Ірландський орган, що наглядає за багатьма великими технологічними компаніями, які мають свої штаб-квартири в ЄС, торік наказав X, Meta та Google відкласти навчання зі штучного інтелекту та припинити використання низки загальнодоступних даних європейців, зокрема дописів.

Читайте також: Рада Європи відкрила до підписання першу у світі конвенцію про штучний інтелект

Як повідомляв Укрінформ, прокурор від міністерства юстиції США звинувачує компанію Google в тому, що вона намагалася домінувати в усіх аспектах технологій онлайн-реклами шляхом збереження контролю над конкурентами й клієнтами.