Канада не дозволяє використовувати свою зброю у Газі - МЗС

Канада не допускає, аби жодна одиниця канадського озброєння або бодай деталей до зброї потрапляла на територію сектору Гази.

Як повідомляє Укрінформ, про це під час спілкування із журналістами заявила міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі.

“Ми не дозволимо відправку до Гази жодного озброєння або деталей до зброї. Спосіб та місце відправки не має значення”, - сказала Жолі.

Вона нагадала, що Канада ще в січні припинила затверджувати нові дозволи на експорт до Ізраїлю канадського озброєння, хоча чинним на той момент контрактам дозволили бути дотриманими. “Після цього улітку я заморозила близько 30 чинних дозволів для канадських компаній й зараз ми ставимо цим компаніям запитання”, - зазначила міністерка.

Читайте також: США схвалили продаж зброї Ізраїлю на майже $165 мільйонів

Зазначимо, що державний департамент США зараз розглядає дозвіл на продаж Ізраїлю 50 тис боєприпасів для мінометів, запали до яких виготовляються у Канаді. Якщо дозвіл буде надано, поставки боєприпасів мають розпочатися у 2026-му році. Загальна ціна цих боєприпасів - 61,1 млн дол США.