Держдепартамент США дозволив продаж Румунії 32 винищувачів F-35

Державний департамент США схвалив можливий продаж Румунії винищувачів F-35 та супутнього обладнання.

Про це повідомляється на сайтіУправління воєнного співробітництва Міністерства оборони США (DSCA), передає Укрінформ.

"Державний департамент США ухвалив рішення про можливий продаж уряду Румунії винищувачів F-35 і супутнього обладнання орієнтовною вартістю 7,2 мільярда доларів США", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що управління надало необхідну сертифікацію, повідомивши Конгрес про цей можливий продаж.

Зазначається, що Румунія хоче, зокрема, придбати 32 літаки F-35A Lightning II Joint Strike Fighter і 33 двигуни Pratt & Whitney F135-PW-100, а також інше супутнє обладнання. Окрім того, в закупівлю входять послуги з підготовки персоналу, технічного обслуговування літаків, компонентів та інфраструктури та підтримка і оновлення бази даних сигнатур для РЕБ.

Читайте також: Румунія планує разом з Україною розробляти ракети «Нептун» - ЗМІ

«Запропонований продаж покращить спроможність Румунії протистояти поточним та майбутнім загрозам шляхом подальшого оснащення її для виконання місій з самооборони і регіональної безпеки, водночас посилюючи оперативну сумісність зі Сполученими Штатами та іншими членами НАТО», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні Сполучені Штати схвалили продаж Румунії ракет класу «повітря-повітря» AIM-120 AMRAAM, які мають зміцнити протиповітряну оборону країни.

Фото: NAVY