У Зімбабве вирішили забити 200 слонів через брак їжі

У Зімбабве збираються забити 200 слонів через брак їжі, спричинений посухою. Наразі в країні мешкає приблизно 100 тисяч цих тварин.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

"Зімбабве планує забити 200 слонів через безпрецедентну посуху, що призвела до нестачі продовольства. Цей крок, також, спрямований на боротьбу зі збільшенням популяції тварин", - повідомило управління охорони дикої природи країни.

Міністр навколишнього середовища Зімбабве Сітембісо Ніоні під час виступу у парламенті 11 вересня запевнив, що в Зімбабве проживає "більше слонів, ніж потрібно", а забоєм займеться Управління парками та дикою природою (ZimParks).

Його генеральний директор Фултона Мангванья розповів, що на 200 слонів полюватимуть у тих районах, де вони зустрічаються з людьми. Зокрема, у найбільшому природному заповіднику країни Хванге.

Востаннє в Зімбабве забивали слонів у 1988 році. Наразі в цій країні мешкає приблизно 100 тисяч цих тварин.

Читайте також: Зімбабве запроваджує нову валюту замість знеціненої

Згідно з оцінками ООН, близько 42% зімбабвійців живуть у бідності, і влада вважає, що близько 6 мільйонів осіб потребуватимуть продовольчої допомоги під час неврожайного сезону з листопада по березень.

У вересні інша африканська країна, Намібія, яка теж зіткнулася з найгіршою посухою за десятиліття, запланувала забити понад 700 диких тварин, у тому числі 83 слонів.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці минулого року через посуху в Зімбабве загинули понад 100 слонів.