У Польщі зросла кількість жертв унаслідок повені

Фото

Кількість загиблих внаслідок повені в південній частині Польщі зросла до трьох: у населеному пункті Нови Свентув Опольського воєводства у затопленому водою будинку виявили тіло жінки.

Польські рятувальники і військові цілу ніч боролися з наслідками повені, під загрозою затоплення зараз перебувають великі міста, такі як Вроцлав, передає кореспондент Укрінформу.

У звʼязку з повінню у понеділок на надзвичайне засідання збирається уряд Польщі, який має оголосити стан стихійного лиха, що підніме тягар боротьби з наслідками повені з рівня місцевого самоврядування на державний. 

Наслідки повені у Польщі / Фото: RMF FM

У місті Ниса рятувальники змушені були човнами проводити евакуацію кількох десятків пацієнтів місцевої лікарні. Складна ситуація зберігається у місті Клодзька Бистриця та околицях, а також у місті Глухолази, які продовжують перебувати під водою, рівень якої подекуди сягає навіть 1,5 метра. У населеному місті Лондек Здруй негода зруйнувала усі мости, зокрема і міст XVI століття святого Яна. 

Міністерство освіти Польщі повідомило, що у понеділок відмінено заняття у 350 школах та дошкільних закладах, які постраждали від повені. Міністерство юстиції РП також поінформувало про скасування розглядів справ у судах цих регіонах.

Читайте також: Повені в Європі: Укрзалізниця оновила інформацію про рух потягів

Головний геолог Польщі Кшиштоф Галос попередив, що у постраждалих регіонах зростає загроза зсуву ґрунту.

Міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш повідомив у соцмережі X, що за минулу добу із затоплених місць вдалося евакуювати 2,6 тис. людей.

Як повідомлялося, Голова Ради міністрів Польщі Дональд Туск розпорядився запровадити в постраждалих від повені регіонах країни стан стихійного лиха.

Україна запропонувала Польщі направити 100 рятувальників для допомоги у боротьбі із повінню.