Повені в Європі: кількість загиблих зросла до 12

Унаслідок масштабних повеней, які вже кілька днів завдають шкоди в країнах центральної та східної Європи через шторм «Борис», загинуло щонайменше 12 людей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

Шторм «Борис» приніс проливні дощі у низці регіонів центральної та східної Європи, зокрема, у деяких частинах Австрії, Чехії, Угорщини та південної Німеччини.

Зазначається, що шестеро людей загинули під час раптових повеней, які обрушилися на вихідні в Румунії, і ще сотні людей були евакуйовані.

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск у понеділок вранці провів надзвичайне засідання кабінету міністрів після того, як повінь змусила евакуювати понад 3 000 людей, а місцеві ЗМІ повідомляли про трьох загиблих.

Тим часом стихійне лихо також загрожує відстрочкою проведення виборів до Сенату в Чехії, тоді як агітація на парламентських виборах, запланованих на 29 вересня, в Австрії була призупинена.

За даними чеської поліції, одна людина загинула на північному сході країни, ще семеро вважаються зниклими безвісти.

У Нижній Австрії, де в суботу було оголошено надзвичайну ситуацію, двоє людей похилого віку загинули, опинившись у пастці у своїх затоплених будинках.

Серед іншого, Угорщина готується до найсильнішої повені за понад десять років. Столиця Будапешт перебуває у стані найвищої готовності. Понад мільйон мішків з піском розмістять по Дунаю в столиці, а дороги вздовж річки сьогодні ввечері перекриють.

Читайте також: Україна запропонувала допомогу в подоланні наслідків повеней шести країнам

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, країна якого головує в Раді ЄС, скасував участь в усіх міжнародних заходах.

Сербія також готується до можливої ​​хвилі повені з Дунаю пізніше цього тижня.

Як повідомляв Укрінформ, Укрзалізниця змінила графік руху міжнародних потягів унаслідок повеней у Чехії, Австрії та Польщі.

Фото: Aleš Honus, Novinky