Макрон пропонує Сежурне на посаду єврокомісара

Президент Франції Еммануель Макрон запропонував кандидатуру Стефана Сежурне, міністра закордонних справ уряду, який подав у відставку, на посаду єврокомісара.

Як передає Укрінформ, про свого нового кандидата Єлисейський палац повідомив у заяві, яку цитує Le Monde.

"Ця посада зосереджена на питаннях промислового та технологічного суверенітету та європейської конкурентоспроможності", - йдеться в тексті заяви.

Фото: MARVAUX/REA

Зазначається, що Стефан Сежурне, який був головою групи "Ренесанс" в Європейському парламенті під час попереднього скликання, відповідає всім необхідним критеріям. 

"Його відданість Європі дозволить йому повністю підтримати цей порядок денний суверенітету", - додається в заяві президентської канцелярії.

Читайте також: Ле Пен прогнозує нові дострокові вибори до парламенту Франції вже наступного року

Очікується, що склад європейської виконавчої влади буде оголошено цього тижня. Опівдні Урсула фон дер Ляєн прийняла відставку Тьєррі Бретона і подякувала йому за роботу.

Як повідомляв Укрінформ, колишній французький міністр і член Єврокомісії Тьєррі Бретон повідомив про відставку з посади єврокомісара з внутрішнього ринку ЄС через розбіжності у поглядах з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

Перше фото: АА