Португалія попросила допомоги Єврокомісії у боротьбі з лісовими пожежами

У понеділок Португалія звернулась до Єврокомісії з проханням надати більше пожежних літаків, оскільки в центральних і північних регіонах країни вирують щонайменше 15 пожеж.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Понад 800 пожежників боролися з пожежами в північно-західному районі Авейру, а поліція перекрила автомагістралі, в тому числі ділянку головної магістралі між столицею Лісабоном і Порту, та евакуювала кілька сіл.

Влада заявила, що розгорнула в цьому районі вісім літаків, які скидають воду.

Уряд країни звернувся до Європейської Комісії з проханням надати додаткові літаки в рамках механізму цивільного захисту ЄС, відомого як RescEU.

Мер Альбергарії-а-Велья Антоніо Лурейро повідомив інформаційному агентству Lusa, що вогонь спалив два будинки і вирує в промисловому і житловому периметрі міста з населенням близько 25 000 осіб.

Загалом, за словами чиновників, 1500 пожежників були задіяні по всій країні, а температура перевищила 30 градусів за Цельсієм на вихідних і, як очікується, залишатиметься високою в понеділок і вівторок.

Читайте також: На Полтавщині через масштабну лісову пожежу евакуювали жителів села і пасажирів електрички

У Португалії та сусідній Іспанії зафіксовано менше пожеж, ніж зазвичай, після дощового початку року.

Як повідомляв Укрінформ, масштабна лісова пожежа спалахнула в понеділок, 16 вересня, у сільській місцевості поблизу грецького селища Маріца, розташованого на західному узбережжі острова Родос, що на сході Егейського моря.

Фото: EEA