У Міжнародному легіоні ГУР спростували зв'язок із підозрюваним у замаху на Трампа

Затриманий, за підозрою вчинити замах на експрезидента США Дональда Трампа, 58-річний Раян Веслі Раут ніколи не служив у Міжнародному легіоні Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Про це йдеться в офіційній заяві Легіону, опублікованій на сторінці у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Громадянин США Раян Раут ніколи не служив у Міжнародному легіоні Головного управління розвідки Міністерства оборони України і не має жодного стосунку до підрозділу. Чутки, що ширяться з цього приводу в деяких медіа, не відповідають дійсності», - йдеться у заяві.

Представник «Міжнародного легіону» підтвердив CNN, що Раян Веслі Раут зв'язувався з підрозділом, але з ним ніколи не співпрацювали, адже «найкращий спосіб описати його повідомлення — це була маячня». 

«Ми можемо підтвердити, що ця людина неодноразово зв'язувалася з нами онлайн. Він пропонував нам велику кількість новобранців із різних країн, але для нас було очевидно, що його пропозиції не були реалістичними. Ми навіть не відповідали, бо не було, на що відповідати. Він ніколи не був частиною Легіону і жодним чином з нами не співпрацював», — пояснив Олександр Шагурі, офіцер відділу координації роботи з іноземцями Командування Сухопутних військ ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, у США сталася стрілянина поблизу місця, де Трамп грав у гольф.

Читайте також: Зеленський - про ймовірний замах на Трампа: Політичному насильству немає місця в світі

ФБР заявило, що "розслідує те, що видається спробою вбивства" Трампа. Агент Секретної служби помітив ствол автомата, що стирчав з огорожі. За його словами, нападник перебував на відстані від 270-450 метрів від експрезидента, де той грав у гольф у Trump International Golf Club у Вест-Палм-Біч, штат Флорида. На місці, де перебував підозрюваний, якого затримали, правоохоронці виявили автомат AK-47.

За повідомленням CNN, затриманий правоохоронцями 58-річний Раян Веслі Раут, який нібито мав намір вчинити замах на Трампа, раніше мав проблеми з законом.

Фото ілюстративне