США схвалили продаж Тайваню запчастин для бойових літаків на близько $228 мільйонів

Державний департамент США схвалив продаж Тайваню запасних частин для бойових літаків на суму близько 228 мільйонів доларів, аби допомогти військовим острова підтримувати боєготовність своїх ВПС на тлі загрози вторгнення Китаю.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Ідеться про передачу вузлів, агрегатів та окремих комплектуючих тайванської бойової авіації, що потребують ремонту, на американські підприємства, де їх відремонтують і повернуть назад до Тайваню.

У Держдепі зауважили, що для такого ремонту використовуватимуться запаси уряду США, тому роботи будуть виконані у максимально стислі терміни і тайванська армія не зазнає втрати боєготовності.

Читайте також: Тайвань провів чергові військові навчання для стримування Китаю

Сполучені Штати є найважливішим партнером і постачальником зброї Тайваню, хоча й не мають офіційних зв’язків із урядом острова, декларуючи підтримку політики одного Китаю.

Міноборони Тайваню подякувало США за новий пакет військової допомоги.

«Ремонт і повернення узгоджених зі Сполученими Штатами частин і аксесуарів літаків допоможе підтримувати боєготовність і безпеку різних типів авіатехніки тайванських ВПС», - зазначили в оборонному відомстві Тайваню.

Попри те, що демократично керований Тайвань ніколи не входив до складу КНР, Пекін вважає острів своєю власною територією та протягом останніх п’яти років посилив військовий і політичний тиск, аби відстоювати свої претензії, які Тайбей рішуче відкидає.

Читайте також: Президент Тайваню порадив Китаю забрати «історичні» землі у Росії

Як повідомляв Укрінформ, Німеччина 13 вересня, вперше за понад двадцять років, направила два військові кораблі через Тайванську протоку.

Фото: GETTY IMAGES