Трамп розповів подробиці другого замаху на нього

Колишній президент США Дональд Трамп вперше детально розповів про спробу замаху на нього, яка сталася в неділю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

"Колишній президент Дональд Трамп вперше публічно детально розповів про нещодавній замах на нього в неділю, похваливши Секретну службу США, інші правоохоронні органи та свідка, який сфотографував автівку підозрюваного, що допомогло його затримати", - йдеться у повідомленні.

За словами Трампа, інцидент стався, коли він грав у гольф з друзями в неділю вранці. "Раптом ми почули постріли у повітрі, здається, чотири або п'ять, і це було схоже на кулі", - сказав Трамп. Він додав, що Секретна служба відразу зрозуміла, що це постріли, "і швидко забезпечила мою безпеку".

За його словами, один з агентів Секретної служби помітив ствол зброї у кущах біля ігрового майданчика та відкрив вогонь по підозрюваному, запобігши подальшій загрозі. Трамп особливо відзначив дії свідка, який сфотографував автомобіль стрільця, що дало змогу поліції швидко знайти та затримати його.

"Громадянка виконала феноменальну роботу. Жінка... Якби можна було зробити тисячу таких знімків, скільком людям вистачило б мізків простежити за ним і сфотографувати задню частину його вантажівки, щоб у підсумку отримати результат, а ключовим стало водійське посвідчення", - заявив він.

Далі Трамп ще раз похвалив усіх учасників операції.

«Секретна служба та правоохоронні органи виконали видатну роботу. Людина за ґратами, і сподіваюся, залишиться там надовго», - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден засудив новий можливий замах на Трампа та доручив своїй команді забезпечити Секретну службу усім необхідним для його захисту.

У неділю представники кандидата в президенти США Дональда Трампа заявили, що поблизу місця перебування експрезидента у гольф-клубі у Вест-Палм-Біч сталася стрілянина. Він був доставлений у безпечне місце.

Читайте також: Білий дім розкритикував «жарт» Ілона Маска про замахи на кандидатів у президенти

Пізніше Дональд Трамп-молодший, син Трампа, повідомив, що біля місця стрілянини, де його батько грав у гольф, правоохоронці виявили автомат АК-47.

Затриманий правоохоронцями США 58-річний Раян Веслі Раут, який нібито мав намір вчинити замах на Трампа, раніше мав проблеми із законом.

У понеділок Рауту було висунуто обвинувачення у двох злочинах із застосуванням зброї.

Інцидент стався приблизно через два місяці після того, як озброєний чоловік відкрив вогонь на мітингу Трампа у Батлері, штат Пенсильванія, влучивши йому у вухо. Один учасник мітингу, а також нападник загинули.

Фото: AA