Нетаньягу оголосив про розширення цілей ізраїльської військової кампанії в Газі

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські цілі війни в Газі розширилися і тепер включають надання можливості ізраїльтянам, які залишили райони поблизу ліванського кордону, повернутися до своїх домівок.

Про це повідомляє Al Jazeera, передає Укрінформ.

Рішення про включення «безпечного повернення жителів півночі до своїх домівок» було схвалено під час нічного засідання кабінету безпеки, йдеться у заяві офісу Нетаньягу.

Рішення ухвалене після того, як міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант заявив посланнику США Амосу Хохштейну, який перебував з візитом в Ізраїлі, що «воєнні дії» є «єдиним способом, який залишився для забезпечення повернення північних громад Ізраїлю».

Нетаньягу своєю чергою сказав посланнику, що прагне «фундаментальних змін» у ситуації з безпекою на північному кордоні Ізраїлю.

Від початку війни в Газі майже рік тому, між ізраїльськими військами та підтримуваним Іраном ліванським збройним угрупованням «Хезболла» відбуваються майже щоденні перестрілки через кордон. Обстріли змусили десятки тисяч людей з обох сторін залишити свої домівки і загрожують розпалити ширший регіональний конфлікт.

Представники «Хезболли» заявили, що угруповання припинить свою активність на кордоні, якщо буде досягнуто перемир'я в Газі.

Заступник лідера «Хезболли» Наїм Кассем заявив у суботу, що його угруповання «не має наміру вступати у війну», але якщо Ізраїль все ж «розв'яже» її, «будуть великі втрати з обох сторін».

Читайте також: Ізраїльські війська знищили іранський підземний ракетний завод у Сирії

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Ентоні Блінкен знову вирушить до Єгипту, де зустрінеться з єгипетськими посадовцями для обговорення припинення вогню в секторі Гази й питання звільнення заручників.

Фото: Amir Levy/Getty Images