У Швейцарії відбудеться конференція щодо розмінування України

У жовтні Швейцарія прийме конференцію із протимінної діяльності в Україні (UMAC2024).

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі на сайті Федеральної ради Швейцарії.

Конференція UMAC2024, яку Швейцарія організує спільно з Україною, відбудеться у місті Лозанна із 17 до 18 жовтня.

Мета заходу – підкреслити критичну важливість гуманітарного розмінування як частини соціально-економічного відновлення України.

У конференції візьмуть участь представники урядів, міжнародних організацій, гуманітарного розмінування та громадянського суспільства. До заходу також долучаться представники приватного сектору та наукової спільноти.

«Захід, який Швейцарія організовує спільно з Україною, буде присвячений глобальним аспектам гуманітарного розмінування, зокрема, трьом основним складовим: людям, партнерам і прогресу», – йдеться у пресрелізі.

UMAC2024 буде покликана поставити цивільне населення у центр дискусії, підкреслити переваги партнерства і показати, як інновації роблять протимінну діяльність безпечнішою та ефективнішою, пояснили у Федеральній раді.

Зазначається, що Швейцарію представлятимуть президентка країни Віола Амгерд, яка відкриє конференцію, та очільник швейцарського МЗС Ігнаціо Кассіс.

Читайте також: З початку року сапери очистили від мін понад 200 тисяч гектарів сільгоспземель - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, 29 вересня минулого року Федеральна рада Швейцарії схвалила пакет на 100 мільйонів швейцарських франків (майже 110 млн доларів США) для розмінування цивільних і сільськогосподарських територій в Україні та допомоги у відновленні країни.

Фото: Держспецтрансслужба