Унаслідок лісових пожеж у Португалії загинули семеро людей

Внаслідок масштабних лісових пожеж у Португалії, до ліквідації яких залучені тисячі пожежників, загинули семеро людей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Barron`s із посиланням на AFP.

Три найбільші лісові пожежі зосереджені у північному регіоні Авейру. До вечора понеділка там вигоріли близько 10 тисяч гектарів території, свідчить звіт цивільної оборони.

У вівторок загинули троє пожежників, автомобіль яких був охоплений полум’ям від лісової пожежі. Наразі загальна кількість загиблих внаслідок стихії становить сім людей.

«Ми висловлюємо жаль у зв’язку із загибеллю трьох пожежників», - зазначив командувач цивільної оборони Андре Фернандеш.

Він прозвітував, що дві жінки та чоловік загинули під час гасіння пожежі поблизу міста Нелас на півночі регіону Візеу. Також згідно з останніми даними влади, пожежі призвели до поранення щонайменше 40 людей, з яких 33 людини - пожежники.

Читайте також: Унаслідок обвалу у крижаній печері в Ісландії загинула людина, двоє зникли безвісти

По усій Португалії у вівторок понад 3700 пожежників, більше ніж 1000 автомобілів та близько 20 літаків боролися із лісовими пожежами.

Країна вже отримала від Іспанії два протипожежних літаки Canadair, тепер очікується прибуття літаків із Франції, Італії та Греції.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Португалія звернулась до Єврокомісії з проханням надати більше пожежних літаків, оскільки в центральних і північних регіонах країни вирують щонайменше 15 пожеж.

Фото: Patricia DE MELO MOREIRA