Індійський Кашмір голосує на перших парламентських виборах за десять років

У середу, 18 вересня, в Кашмірі, що перебуває під управлінням Індії, розпочалося голосування на перших виборах до місцевого парламенту протягом десятиліття.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

На тлі підвищеної готовності поліції та воєнізованих формувань понад 2,3 мільйона мешканців регіону зможуть проголосувати на першому етапі виборів сьогодні, під час якого кандидати змагатимуться у 24 виборчих округах.

Регіон, де зареєстровано 8,7 мільйона виборців, проводив свої останні парламентські вибори 2014 року.

Кашмір залишається однією з найбільш мілітаризованих зон світу, у регіоні дислоковано близько 500 000 індійських військових, які борються з повстанським рухом, що діє вже три десятиліття.

Багато людей в цьому регіоні, з мусульманським населенням, обурені рішенням індійського уряду прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді, 2019 року, скасувати особливий статус регіону та знизити статус колишнього штату до федеральної території.

Після виборів, передача повноважень від уряду у Нью-Делі до місцевої асамблеї буде обмежена тим, що Кашмір залишиться «об'єднаною територією», безпосередньо контрольованою центральним урядом, а парламент Індії продовжить залишатися головним законодавчим органом країни, попри утворення регіонального представницького органу.

Другий та третій етапи виборів заплановані на 25 вересня та 5 жовтня. Підрахунок бюлетенів відбудеться 8 жовтня, результати очікуються того ж дня.

Читайте також: Індія прагне поглибити економічні зв’язки з Україною - Моді

Як повідомлялося, в Індії 19 квітня розпочалося поетапне голосування на парламентських виборах. Воно триватиме шість тижнів і проходитиме у сім етапів, причому різні штати країни голосуватимуть у різний час.

Другий і третій етапи виборів заплановані на 25 вересня і 5 жовтня. Підрахунок бюлетенів відбудеться 8 жовтня, результати очікуються того ж дня.

Фото: Getty Images