Росія розповсюдила фейкові відео, що дискредитують Гарріс

Дії російської влади щодо втручання в майбутні президентські вибори в США дедалі більше зміщуються до президентської кампанії чинного віцепрезидента країни Камали Гарріс.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico.

"Зусилля російського уряду щодо втручання в майбутні президентські вибори в США дедалі більше зміщуються до виборчої кампанії віцепрезидента Камали Гарріс", - цитує видання висновки компанії Microsoft.

Як зазначається, дві “кремлівські” групи протягом останніх тижнів розповсюджували підроблені відеоролики, що дискредитують Гарріс та її кампанію.

На одному з них прихильники Гарріс нападають на прихильників колишнього президента Дональда Трампа. На іншому акторка видавала себе за Гарріс під час фіктивного інциденту з ДТП та втечею. За даними Microsoft, кожне з цих відео отримало мільйони переглядів, а один ролик оприлюднили через фейкове видання новин у місті Сан-Франциско, щоб він здавався достовірнішим.

Ці ж самі хакери також опублікували відеоролики у соціальних мережах X та Telegram, на яких зображено фейковий білборд Нью-Йорка з фейковими “правилами Гaрріс”. Компанія Microsoft виявила, що це відео отримало понад 100 000 переглядів у соцмережі X протягом перших годин після його публікації.

Компанія Microsoft повідомила про відео через два тижні після того, як міністерство юстиції США видалило понад 30 вебсайтів, пов’язаних із зусиллями Москви щодо впливу на вибори. Експерти компанії заявили, що РФ намагалася вже створити нові онлайн-ресурси та перемістити туди матеріали.

“Перехід до зосередження уваги на виборчій кампанії Гарріс-Волз відображає стратегічний крок РФ, спрямований на використання будь-яких уявних вразливостей нових кандидатів”, - зазначив генеральний менеджер Центру аналізу загроз компанії Microsoft Клінт Воттс.

Читайте також: Трамп заявив, що ненавидить Тейлор Свіфт, яка виступила на підтримку Гарріс

Як повідомляв Укрінформ, уряд США оголосив про введення санкцій проти RT, а також російських пропагандистів та хакерів через втручання в американські вибори 2024 року.

В уряді США вважають російську державну медіа-мережу RT ключовою частиною пропагандистських зусиль Кремля.

Фото: Justin Sullivan/Getty Images