Глава Пентагону підтвердив непохитну підтримку Ізраїлю

Глава оборонного відомства США Ллойд Остін у розмові з ізраїльським колегою підтвердив рішучу підтримку Ізраїлю, який наразі протистоїть загрозам з боку ХАМАС, «Хезболли», а також інших регіональних акторів, які дестабілізують ситуацію.

Про це повідомили в середу у Пентагоні за результатами розмови двох лідерів, передає Укрінформ.

«Міністр оборони Ллойд Остін спілкувався сьогодні з міністром оборони Ізраїлю Йоавом Галантом, щоб обговорити розвиток регіональної безпеки та підтвердити непохитну підтримку Ізраїлю з боку США на тлі загроз з боку Ірану, ліванської «Хезболли» та інших регіональних партнерів Ірану»,- зауважили в Пентагоні.

Читайте також: Боррель - про вбивство ХАМАСом ізраїльських заручників: Треба покласти край цій трагедії

При цьому, Остін висловив прихильність США стримувати регіональних гравців, які дестабілізують ситуацію, а також спрямованість Вашингтона до деескалації в регіоні.

Водночас, глава Пентагону підкреслив, що досягнення угоди про припинення вогню в Газі залишається пріоритетним питанням. Угода має повернути додому заручників, утримуваних ХАМАСом, а також мати стійке дипломатичне рішення на ізраїльсько-ліванському кордоні.

Читайте також: Ізраїльські війська знищили іранський підземний ракетний завод у Сирії

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант заявив, що ЦАХАЛ зосереджує ресурси на північному фронті, поблизу кордону з Ліваном, оскільки розпочинається «нова фаза» війни. Його заява пролунала на тлі масових вибухів пейджерів, портативних радіостанцій та інших засобів зв’язку, якими користувалися бойовики «Хезболли» в вівторок та середу. Це призвело до загибелі щонайменше 26 та поранення кількох тисяч людей.