Угорщина хоче відмовитись від міграційних правил ЄС

Угорщина оголосила про намір відмовитися від дотримання міграційних правил Європейського Союзу щодо надання притулку.

Про це 18 вересня заявив міністр із європейських справ Угорщини Янош Бока, повідомляє DW, передає Укрінформ.

«Необхідні жорсткі заходи проти нелегальної міграції. Саме тому Будапешт хоче подати заявку до Єврокомісії, щоб вийти із правил ЄС щодо надання притулку», - написав міністр в соцмережі.

Раніше із подібним запитом до ЄС звернулися Нідерланди.

Як зазначає медіаресурс, малоймовірно, що Нідерланди та Угорщина досягнуть успіху зі своєю ініціативою, адже для виключення цих держав із міграційної системи Євросоюзу буде потрібна згода всіх 27 його членів.

Правопопулістський уряд Угорщини на чолі з прем'єр-міністром Віктором Орбаном уже багато років проводить антимігрантську політику, через що перебуває у постійному конфлікті з Єврокомісією. Наразі Будапешт відмовляється сплачувати штраф у розмірі 200 мільйонів євро, накладений Європейським судом у зв'язку з його обмежувальною політикою щодо надання притулку. Тому Брюссель хоче забрати ці гроші з майбутніх платежів ЄС, які могли бути надані Угорщині.

Читайте також: У Польщі за добу зафіксували понад 100 спроб порушення кордону з боку Білорусі

Як повідомляв Укрінформ, уряд Нідерландів має намір припинити “фінансування даху над головою та харчування” шукачам притулку, яким відмовили у наданні статусу резидента.