Японська компанія Icom розслідує вибухи радіопристроїв зі своїм логотипом у Лівані

Японський виробник радіообладнання Icom Inc заявив у четвер, що розслідує повідомлення про те, що в Лівані вибухнули радіопристрої з його логотипом.

Про це повідомляє The New York Times, передає Укрінформ.

Ручні рації (пейджери), які використовуються бойовиками «Хезболли», вибухнули в середу на півдні Лівану. На фотографіях пристроїв, які вибухнули, видно етикетки з написами «Icom» і «made in Japan».

Компанія заявила, що постачала трансивери IC-V82 - модель, назву якої можна побачити на фото - на закордонні ринки, зокрема на Близький Схід, з 2004 по жовтень 2014 року та уже 10 років як припинила випуск цих пристроїв.

В Icom додали, що на ринка багато підроблених трансиверів IC-V82 і «майже всі» ручні рації, доступні для купівлі, є підробленими. Автентична продукція має голограмну етикетку з написом «Icom» і «genuine», повідомляє компанія.

Підроблені версії радіостанцій можуть загорітися або вибухнути через несправність акумулятора, зазначили в Icom. Багато з них мають маркування «made in China», повідомляє Icom, додавши, що всі її радіоприймачі виробляються на заводах в Японії.

Як зазначає медіаресурс, щонайменше два продавці на китайському ринку електронної комерції Taobao продавали в четвер рації Icom IC-V82, за їхніми словами, по $32 за штуку і $34 за штуку. Три продавці продавали рації Icom на іншій китайській платформі електронної комерції, JD.com, за в $35, $55 і $104.

Поки незрозуміло, де «Хезболла» придбала ці пристрої.

Читайте також: Як Ізраїль провів унікальну операцію проти «Хезболли»

Як повідомляв Укрінформ, у Лівані два дні поспіль – у вівторок і в середу – одночасно по всій країні вибухнули пейджери, які використовували члени «Хезболли». В перший день поранення отримали 2750 людей, у другий - 450.

Ізраїль офіційно не підтвердив свою причетність, але Reuters повідомляє, що за масштабним підривом стоїть ізраїльська спеціальна служба "Моссад". Операція готувалася тривалий час.