Повінь у Польщі: Туск попередив про фейки щодо підривів протипаводкових насипів

У соцмережах зʼявляється фейкова інформація про підрив протипаводкових валів, а в зоні стихійного лиха помітили особу у військовій формі, яка їздить на автомобілі з підробленими номерними знаками й попереджає людей про нібито плани підриву таких насипів.

Про це заявив у четвер після засідання кризового штабу у Вроцлаві глава польського уряду Дональд Туск, передає кореспондент Укрінформу.

«Виявлено чоловіка, який, переодягнувшись у форму, під виглядом військового ходить по різних місцях і повідомляє, що незабаром підірвуть насипи. Людина їздить на машині з фальшивими номерами, то це вже не весело, не на любительство, а серйозні проблеми»,- зазначив Туск.

Він додав, що у соцмережах зʼявляються фейкові повідомлення про те, що нібито планується підрив протипаводкових насипів.

«Ми нічого ніде не плануємо підривати», - наголосив глава польського уряду.

Він закликав поляків не вірити нікому, хто від імені влади чи інших служб розповідає про це й інформувати про такі випадки поліцію та спецслужби.

Водночас Туск підкреслив, що поки ще зарано стверджувати, що немає загрози підтоплення Вроцлава.

Читайте також: У Польщі зону стихійного лиха патрулюють «Байрактари», триває евакуація людей

Командувач військ тероборони РП Кшиштоф Станьчик повідомив, що зараз пріоритетом для військ тероборони країни у зоні стихійного лиха є евакуація людей з населених пунктів Глембоцко, Желязно і Левін Бжеський, а також зміцнення протипаводкових насипів й очищення території, де вже пройшла велика вода.

Як передавав Укрінформ, у Польщі повінь забрала життя шести людей.

Фото: rmf24.pl/