Військові РФ тиснуть на Путіна, щоб він оголосити нову мобілізацію - ЗМІ

Російська армія втрачає на війні в Україні багато солдатів, тому військове керівництво РФ тисне на Володимира Путіна, аби той оголосив нову хвилю мобілізації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Moscow Times з посиланням на The Wall Street Journal.

Джерело видання, поінформоване про розмову військових із Путіним, розповіло, що це відбулося в середині березня, після того, як Путін "переобрався" на черговий президентський термін. На зустрічі з ним керівники Міністерства оборони РФ наполягали на тому, щоб він використав травневу інавгурацію для оголошення нового раунду мобілізації. За словами джерела, Путін відмовився, заявивши, що хоче використовувати на війні лише тих, хто добровільно укладає контракт із міністерством.

З того часу ситуація на фронті з погляду втрат для Росії лише погіршилася: з травня, коли почався наступ у Харківській області, вона почала втрачати більше солдатів, ніж набирає в армію. В ході літніх місяців, відзначених запеклими боями в районі Покровська Донецької області, російська «жива сила» скорочувалася аналогічними темпами. Міністр оборони Великої Британії Джон Хілі повідомив у вересні парламентаріям, що Росія втрачає вбитими та пораненими близько 1100 солдатів на добу.

Читайте також: Росія може оголосити нову хвилю мобілізації через високі втрати на фронті - Bloomberg

Водночас за оцінками, російській владі вдається набирати в армію близько 1000 осіб на день.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 19 вересня 2024 року становлять близько 638 тисяч 140 осіб, зокрема 1130 осіб - за минулу добу.