Польські спецслужби затримали колишнього адвоката російського олігарха Березовського

Польські спецслужби затримали й арештували колишнього адвоката російського олігарха Бориса Березовського Анатолія Б., який підозрюється в організації побиття весною цього року у Литві Леоніда Волкова - близького соратника Олексія Навального.

Про це з посиланням на Національну прокуратуру інформує Rmf24.pl, передає Укрінформ.

«Анатолій Б. був затриманий співробітниками Aгенції внутрішньої безпеки під час розслідування нападів на російських опозиціонерів», - повідомляє видання.

Як зазначається, розслідування стосується, зокрема, побиття у Вільнюсі в березні цього року Леоніда Волкова, який був соратником Олексія Навального.

За даними російських незалежних журналістів, організатором замаху на життя опозиціонера мав бути Анатолій Б., а замовлення на скоєння злочину мало надійти від іншого опозиціонера.

Видання інформує, що розслідування Російського фонду боротьби з корупцією свідчить: напад на Волкова замовив колишній співвласник ЮКОСа (недіюча російська нафтова компанія – ред.) Леонід Невзлін. Сам Невзлін заперечує ці звинувачення.

Як зауважує видання, існує також версія, що вся справа також може бути провокацією ФСБ РФ.

Читайте також: Шато Березовського у Франції купив співзасновник WhatsApp родом з України

Нагадаємо, у березні цього року двоє поляків поїхали до Вільнюса і жорстоко побили молотком Волкова, коли той вийшов з машини перед своїм будинком. Обох чоловіків затримали згодом в Польщі.

Як повідомлялося, російський опозиціонер Олексій Навальний потрапив до в'язниці у 2021 році і був засуджений до більш як 20 років ув'язнення після численних судових процесів. У лютому 2024 року він помер у вʼязниці. У російській опозиції вважають, що це була насильницька смерть. Слідчий комітет Ямало-Ненецького автономного округу РФ стверджує, що російський опозиціонер Олексій Навальний помер у медчастині після реанімаційних заходів, які не дали результату, тому розслідування не проводитиметься.

Російський олігарх Березовський був знайдений повішеним у своєму будинку в містечку Аскот у графстві Беркшир неподалік Лондона у березні 2013 року. Британські поліцейські згодом повідомили, що фахівці не виявили в будинку ніяких слідів хімічних, біологічних і радіоактивних отруйних речовин.

Фото: РАР