Бразилія оштрафувала соцмережу X на майже мільйон доларів

Верховний суд Бразилії постановив, що соцмережа X та провайдер супутникового інтернету Starlink американського бізнесмена Ілона Маска зобовʼязані виплатити штраф у понад 920 тис. дол. за один день роботи в країні після повного блокування.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

"Влада Бразилії оштрафувала компанію Ілона Маска після того, як деякі користувачі в країні змогли ненадовго отримати доступ до платформи соціальної мережі X, незважаючи на заборону, впроваджену владою минулого місяця", – йдеться у повідомленні.

У середу, 18 вересня, бразильські користувачі отримали короткочасний доступ до соцмережі X, заблокованої на території країни за рішенням Верховного суду країни. У четвер, 19 вересня, X повернулася до колишнього провайдера, і користувачі знову втратили доступ до неї.

У четвер бразильський суд оштрафував фірму на п'ять мільйонів реалів (920 тис. дол.) за порушення заборони.

Суддя Верховного суду Бразилії Олександр де Мораєс сказав, що змінивши провайдера навіть на короткочасний термін, соціальна мережа використала технічний маневр.

У X пояснили, що були змушені змінити провайдера після закриття операцій в країні, і це призвело до "ненавмисного та тимчасового відновлення доступу для бразильських користувачів".

Читайте також: Білий дім розкритикував «жарт» Ілона Маска про замахи на кандидатів у президенти

"Хоча ми очікуємо, що платформа незабаром знову стане недоступною в Бразилії, ми продовжуємо працювати з бразильським урядом, щоб якнайшвидше повернути її користувачам", – заявили в X.

Як повідомлялося, секретна служба США проводить перевірку мільярдера Ілона Маска після його "жарту" в соцмережі Х про замахи на президента Джо Байдена та віцепрезидентку Камалу Гарріс.