У Сеулі в урядовому комплексі знайшли залишки північнокорейської сміттєвої кулі

Сміття з повітряної кулі, запущеної Північною Кореєю, було знайдено в урядовому комплексі в Сеулі в п'ятницю, більш ніж через добу після останнього запуску КНДР сміттєвих куль.

Про це повідомляє The New York Times передає Укрінформ. 

Південнокорейські військові повідомили, що знайшли фрагменти сміття в центрі Сеула, на парковці комплексу, де розташовані різні міністерства. За їх словами фрагменти, ймовірно, залишилися після запуску сміттєвої кулі, яку військові зафіксували на радарі в середу ввечері, але незрозуміло, коли вона приземлилася на території комплексу.

За словами влади, зі 160 повітряних куль, запущених КНДР у середу, відомо, що близько 30 приземлилися в Південній Кореї.

Сміття, знайдене в п'ятницю, складалося з повсякденного сміття і обрізків паперу, повідомили офіційні особи.

Військові змогли перехопили лише частину з них. За їхніми словами, відстежити всі кулі практично неможливо через їхню величезну кількість, непередбачуваність їхніх маршрутів і величезну територію, яку вони охоплюють. Повітряні кулі падали в океан, пливли назад до Північної Кореї і приземлялися у віддалених південнокорейських горах, де їх через кілька днів знаходили мандрівники.

Читайте також: Південна Корея і Чехія домовилися співпрацювати у відбудові України

Це вже щонайменше третій випадок, коли залишки однієї з північнокорейських куль знаходять на території південнокорейського урядового комплексу.

«Той факт, що сміття було знайдено там через кілька днів після запуску, викликає занепокоєння з точки зору безпеки. Це була б зовсім інша справа, якби це було не сміття, а біологічна зброя або небезпечні матеріали», - сказав професор досліджень КНДР в Університеті Донгук в Сеулі Кім Йонг Хюн. 

Як повідомляв Укрінформ, з кінця травня Пхеньян запустив тисячі повітряних куль зі сміттям у Південну Корею, назвавши це відповіддю на розповсюдження Сеулом агітаційних листівок, спрямованих проти північнокорейського режиму.