У Білому домі заперечили, що Байден не зможе добитися мирної угоди в Газі

У адміністрації США заперечили твердження, що угода щодо врегулювання в Газі між Ізраїлем і ХАМАСом є малоймовірною до кінця каденції президента Байдена, та наголосили, що дипломатичні зусилля на цьому напрямку активно продовжуються.

З відповідною заявою виступив у п’ятницю радник Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ніхто не втрачає надії. Ніхто не збирається припиняти роботу на цьому напрямі. Як ми неодноразово заявляли, ми вважаємо, що найкращий шанс повернути заручників додому – це угода про припинення вогню», - підкреслив Кірбі.

Водночас він визнав, що це складне завдання. Втім, за його словами, ніхто не збирається опускати руки.

Читайте також: США не надавали підтримки Ізраїлю в операціях проти «Хезболли» - Білий дім

«Президент наказав своїй команді продовжувати, намагатися, віднайти спосіб, щоби побачити, чи можемо ми отримати пропозицію, з якою погодяться обидві сторони», - зазначив представник Білого дому.

Напередодні американське видання The Wall Street Journal повідомило із посиланням на високопосадовців в адміністрації США, що в Білому домі вважають малоймовірним досягнення угоди про припинення вогню між Ізраїлем і ХАМАСом, допоки Білий дім очолюватиме Джо Байден. Сам глава Білого дому ще 31 травня оголосив триетапну пропозицію щодо врегулювання, на яку, за його словами, погодився Ізраїль. Відтоді переговори постійно натрапляли на перешкоди, головним чином, з боку бойовиків ХАМАСу, які щоразу вимагали нових змін у домовленостях.

Фото: Wade Vandervort