ЦАХАЛ підтвердив загибель командира «Хезболли» Ібрагіма Акіла, якого розшукували США

Армія оборони Ізраїлю підтвердила, що в результаті авіаудару в столиці Лівану Бейруті було вбито високопоставленого командира «Хезболли» Ібрагіма Акіла.

Про це повідомляє Times of Israel, передає Укрінформ. 

За словами військових, разом з Акілем загинули керівники оперативного апарату «Хезболли» і керівництво елітного підрозділу «Радван», яке входило до складу бойового угрупування.

У заяві ЦАХАЛу йдеться, що Акіл був керівником військових операцій «Хезболли», виконувачем обов'язки командувача «Радван» і керував планом вторгнення до Галілеї.

Фото: US Department of State

«Акіл і ліквідовані командири були серед творців «плану окупації Галілеї», в якому «Хезболла» планувала здійснити рейди на ізраїльську територію і окупувати громади Галілеї», - йдеться у заяві ЦАХАЛу.

За даними ЦАХАЛу, Акіл був відповідальним за напади терористичного угрупування за межами Лівану, в тому числі спрямованих проти цивільних осіб.

Акіл приєднався до «Хезболли» у 1980-х роках, а з 2004 року Акіл очолював оперативний блок «Хезболли», відповідаючи за бомбардування і протитанкові атаки, протиповітряну оборону та інші аспекти діяльності.

Читайте також: США не надавали підтримки Ізраїлю в операціях проти «Хезболли» - Білий дім

Акіл також розшукувався Сполученими Штатами за його роль у підриві казарми морської піхоти США в Бейруті в 1983 році, а також за керівництво захопленням американських і німецьких заручників у Лівані в 1980-х роках. США призначили за нього винагороду в розмірі 7 мільйонів доларів.

Як повідомляв Укрінформ, Армія оборони Ізраїлю в п'ятницю завдала авіаудару по столиці Лівану Бейруті, в результаті загинуло кілька людей, зокрема бойовики угрупування «Хезболла».

Перше фото: Israel Defense Forces