Уряд без майбутнього - ультраправі та ліві Франції гостро відреагували на склад нової урядової команди

Президент ультраправого «Національного об'єднання» Жордан Барделла заявив, що новий уряд уособлює повернення макронiзму та не має майбутнього. А колишня спільна кандидатка на посаду прем’єр-міністра від переможців виборів - лівого "Народного фронту"- Люсі Касте назвала його приниженням демократії.

Невдовзі після оголошення нового складу уряду Мішеля Барньє, провідні політичні сили розкритикували його незбалансований, на їхню думку склад.

Як передає Укрінформ, політики оприлюднили свою реакцію в соціальній мережі Х.

"Цей "новий" уряд сигналізує про повернення макронiзму через чорний хід. Тому це уряд, який не має майбутнього", - написав Жордан Барделла.

Ліві політики – учасники «Нового народного фронту» залишають за собою право висловити недовіру уряду під час його презентації в Національній асамблеї.

Так, Олів'є Фор, лідер соціаліст, назвав уряд "реакційним» та написав у своєму пості в Х, що дає йому «рандеву для дебатів про недовіру".

"Нам обіцяли уряд згоди, ми отримали уряд жорстких правих. Саме демократія була принижена сьогодні ввечері з закінченням цієї паперової тяганини", - заявила на своїй сторінці в Х Люсі Касте, кандидатура якої на посаду глави уряду раніше була відкинута президентом Еммануелем Макроном.

Лідерка екологів Марін Тондельє назвала уряд «протиприроднім».

Раніше Жан-Люк Меланшон, лідер ультралівої партії «La France insoumise», яка також входить до лівого об’єднання переможців виборів, закликав якнайшвидше позбутися щойно призначеного уряду Мішеля Барньє. За його словами він не має "ані легітимності, ані майбутнього". Цієї суботи політична сила Меланшона провела акції протесту проти уряду «Макрона – Барньє».

Нагадаємо, у складі нової урядової команди переважають політики правого політичного спрямування та центристи. Серед 17 повноправних міністрів лише один є представником лівих.

Як передавав Укрінформ, у суботу пізно ввечері після більш як двох тижнів інтенсивних переговорів з усіма політичними силами французам представили урядову команду нового прем’єр-міністра Мішеля Барньє.