Через зливи у Японії шестеро загиблих і 10 зниклих безвісти

У центральній японській префектурі Ісікава внаслідок стихійних лих, спричинених зливами, щонайменше шестеро людей загинули і ще 10 вважаються зниклими безвісти.

Про це повідомляє Kyodo News, передає Укрінформ.

Найбільше від злив постраждав півострів Ното, що врізається в Японське море, який усе ще відновлюється після потужного землетрусу магнітудою 7,6, що стався 1 січня і завдав масштабних руйнувань.

За даними Японського метеорологічного агентства, впродовж суботи і неділі в різних районах півострова Ното випало від 400 до 500 міліметрів опадів, які спричинили повені на майже двох десятках річок та спровокували численні зсуви ґрунту.

Селеві потоки перекрили кілька місцевих доріг, ізолювавши понад 100 населених пунктів.

Як зауважують метеорологи, ситуація ускладнена тим, що після землетрусу на початку року ґрунт залишається розпушеним і навіть відносно невелика кількість опадів приводить в рух великі ділянки поверхні.

На ранок понеділка сильний дощ вщух, проте синоптики просять місцевих жителів зберігати пильність і бути обережними.

Читайте також: Кібервійська Польщі заявили, що Росія запустила ІПСО про повінь

Наразі ж підвищений рівень небезпеки стихійних лих зберігається в Ісікаві та Ніігата, ще одній префектурі на узбережжі Японського моря, де за вихідні випало понад 300 мм опадів.

Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда, який перебуває з візитом у США, доручив уряду уважно стежити за ситуацією в постраждалих префектурах та реагувати відповідно до потреб місцевої влади.

Як повідомляв Укрінформ, італійський уряд запровадив на рік у низці регіонів режим надзвичайної ситуації після руйнівних повеней, які охопили країну цього тижня.

Фото: Kyodo